keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Yksin Ateenassa osa 2: Huomioita aamupalalta

Tämä on luvalla sanoen kulahtanut hotelli. Edullinen tietysti, en kai täällä muuten olisi. Ja aamupala kuuluu hintaan. Sen laatu jännittää aina.

Aamupalalla olemme kuin sirkusseurue. Se on ensimmäinen ajatus: värikästä ja hupaisaakin. Kokoelma mielenkiintoista sakkia aloittamassa päivää. Minun lisäkseni on yksi yksin aterioiva. Hän on harmaa kiharapäinen mies. Tukassa on selkeä aamupysty tai ehkä sitä ei ole harottu koko lomalla. Kasvot näyttävät pieniltä kun harmaa hattara keikkuu kekona ympärillä.

Yksi sirkustelija muiden joukossa ;)
Viereisessä pöydässä vain yhdellä rouvalla on suunvuoro. Hänellä ei ole suodatinta. In english, jotta minäkin ymmärrän, tulee suusta mitä ilmeisimmin jokainen ajatus. Ei tarvitse tutkia lähipäivien säätiedotusta: hän kertoo kaiken lähes tunnin tarkkuudella, lisäten jokaiseen tuntiin mahdolliset matkasuunnitelmat selkeällä ja kuuluvalla äänellä. Varmasti maailman tehokkain dieetti; ei hän ehdi syödä suupalaakaan.

Toisella puolella kolmekymppinen reissaajapariskunta keskittyy täydellisesti itse pääasiaan, ruokailuun. Heidän taktiikkansa on itsellenikin tuttu: hotelliaamiaisella niin paljon kuin napa vetää, jotta pärjäät pitkälle päivään ja säästät ruokakuluissa. Tytön korvikset ovat kirkkaan punaiset, valtavan kokoiset lentävät lautaset. Olen varma, että kohta ne uivat cornflakeseissa, joten joudun vilkuilemaan heitä välillä.

Yhden pöydän on vallannut kaksi MacBookia. Nenät kiinni näytössä siellä ryystetään aamukahvia. Liian hienot koneet tähän 70-lukuiseen aamiaishuoneeseen. Hassu kontrasti. Odotan koko ajan, mutta ei auta, he eivät vaihda sanaakaan keskenään.

Minä päätän syödä terveellisen aamupalan. Kreikkalaista jogurttia maltillisesti, tuoreilla hedelmillä. Kananmuna ja vähän leipää. Jne. Olen kamalan ystävällinen keholleni, kunnes käyn tankkaamassa lisää juotavaa ja huomaan kuvun alla tiikerikakkua. Voi miten se näyttää tuoreelta ja kotoisalta! Lankean, tai en koe edes lankeavani: tiikerikakku tekee hotellista heti kodikkaamman ja sitä minä juuri tarvitsen. 

Hotelliaamupalan taso on mitattavissa appelsiinimehun laadulla, sanoi joku joskus. Much below average, sanon minä ja otan toisenkin kakkupalan :)

Illallinen kuittasi laihan appelsiinimehun!

Hankalinta yksin matkailussa on yksin syöminen?? En ole varma...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...