torstai 1. helmikuuta 2018

American Museum of Natural History


Mutta jotta sinne ehditään, museoon, on ensin syötävä hyvä aamula😊 On varmaan tullut huomioiduksi, että aamun syöminki on mulle erit. tärkeä juttu! Sen varassa mennään pitkälle :)
Tänään otettiin sellainen nopea versio, joka toimi, mutta ei aiheuttanut erityistä mielihyvää. Speedy's tajosi keskeisellä paikalla edullisen hinnan, hyvän valikoiman, jäätävää nopeutta, muovitarjottimen ja "täällä on jo moni syönyt" -näköisen ympäristön. Seura ei pettänyt ja ikkunapaikka löytyi. Munakas maistui, no munakkaalta, joka oli viherretty terveellisemmäksi muodikkaimmalla mahdollisella eli avocadolla :) Pikapaikan etu oli ehdottomasti hinta: n. $20 ja vatsat täyteen.

Sitten asiaan... Sanottakoon heti kättelyssä, että American Museum of Natural History on upea, hengästyttävä, kaunis ja siellä tuntee itsensä heti pikkuiseksi sittisontiaiseksi :D Miksikö? No kun ihminen on niin pieni osa tätä kaikkea ja ja pilaa niin paljon tätä kaikkea. Toisaalta sekin, kun tulee taas havainneeksi, kuinka vähän sitä tietääkään ja muistaa vielä vähemman!

Museossa on 45 näyttelytilaa, joten on pakko miettiä, haluaako johonkin keskittyä enemmän vai rientomarssia otsa hiessä hallista toiseen. Ei ole huono, jos asiaa miettii jo etukäteen...
Liput hoituivat taas vaivatta, mutta piti ratkaista ottaako vain perussetin vai sitten kyytipojaksi vaihtuvia ekstroja, joita oli nyt tarjolla neljä. Otettiin yksi ekstra eli 3D-elokuva. Hinnat vaihtelevat siis valinnan mukaan $ 23-33 aikuiselta.

Pohjakerroksessa on iso kahvila-ravintola, jossa oli reilut tilat ja tarjontaa joka makuun. Esim. omenan sai muovissa hintaan $2 -se oli halvinta :D Vähän museohinnat tietysti, mutta silti hyvä, että vaihtoehtoja löytyi.

Kun kaikki on suurta, niin kaikki ON suurta. Nimittäin museokauppa oli kolmessa kerroksessa! Sieltä olis tehnyt vaikka jouluostokset tarvittaessa. Hieno shoppi kyllä. Eikä myynnissä ollut pelkkää krääsää ja matkamuistoa, vaan paljon muutakin, lähinnä teeman mukaisesti. Myös kirjavalikoima oli vaikuttava.

Jos menisin lasten kanssa Nykiin, menisin tähän museoon, ihan ehdottomasti! Ja menisin ilman minkäänlaista aikataulua, lasten tahtiin, että ehtivät hämmästellä tarpeekseen. Aikaa pitäisi olla myös yhteen, kahteen riittävän pitkään taukoon. Ja 3D sopisi varmaan monelle tauottamaan kiertelyä. Se on sitten toinen, lompakon paksuinen juttu, että kannattaako se museokauppa lasten kanssa :) Voin kuvitella omani menneinä vuosina tuollaisessa paikassa, hikisissä nyrkeissään summa, jonka äiti on määrittänyt maksimiksi pienen tuliaisen ostoon :) Aika paha rasti tuollaisen yltiötarjonnan keskellä!

Loppupäivä puskettiin tuuleen SoHo:ssa! Se koetteli hermoja muutamasta syystä. Oli sairaan kylmä, lähinnä taas se jäätävä tuuli. Silloin päämäärättömyys (kun ei tunne paikkaa, go with the flow) ei ole enää niin romanttisen kiehtovaa :D Mä oon suunnittelun kannalla taas. Harmitti, etten ollut ehtinyt nettiharavoida aluetta juurikaan. Mulla on yl. kerran matkalla ns. reissukiukku ja nyt se osui tänne. Sori Cocco ja SoHo...  Mutta löydettiin lopulta kiva paikka ja saatiin syödäksemme. Muuten alue jäi aika vähälle, vaikka näytti kivalta.

Illalla tv tuuttas Trump puhetta. Sitä en pysty neutraalisti kommentoimaan, joten jääköön tarkentamatta, mutta kanavaa vaihdettiin melko nopeasti.

Tervetuloa museoon -näyttävää ja kaunista!
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...