sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Empire State Building ja Time Square

Loma purkissa ja huomenna paluu arkeen. Pää on tukkoinen, mutta mieli iloinen ja kiitollinen! Tyypillistä on se, että reissukokemukset jäsentyy pikkuhiljaa mielessä ja se paketti, joka lopulta jää henk.koht. historiaan, on karsittu ja tiivistetty versio koetusta. Joskus joku pieni yksityiskohta jää elämään yllättävän selvänä ja vastaavasti joku toinen kokemus saattaa ajan kanssa pyyhkiytyä muistosta täysin. Tämä blogiin kirjaaminen on yksi tapa säilöä koettua muistin tueksi.


Kuvaaminen on vaativaa sellaisissa paikoissa kuin Time Square ja Empire State Building. Ensinnäkin molemmista on nähty valtavasti kuvia ja toiseksi molemmissa on muutenkin omat haasteensa. Kuva latistaa kaikkea ja tulee turhautuminen, kun ei saa samaa fiilistä kuvaan kuin mitä silmä näkee. Tämä on varmaan tuttua kaikille.


Time Square välkkyy hulluna ja syvyyttä monitasoisuuteen oli vaikea saada kuvaan. Korkealla taas kaipasi taitoa ja kalustoa. Mutta yhtä kaikki, näissä kohteissa oli kyllä nähtävää ja ärsykettä aisteille! Time Square on ylipäänsä kiehuva kattila, missä meteli on kova ja asioita tapahtuu enemmän kuin pystyy tajuamaan. Miten hälytysajonauvojakin riittää ulvomaan koko ajan?! Paikka on kokemus kyllä, mutta stressaava pidemmän päälle, minulle siis. Korkealla viihdyin paremmin :) Näköalat eivät saa ihmisiä tavanomaisesti metelöimään vaan enemmänkin hiljenemään ja huokaamaan :D Ei tämä nyt ollut pääsyy kuitenkaan...




Empire State Building vai Top of the Rock? Molemmat tarjoavat New Yorkissa loistavat näköalat. Jos haluaa ensin mainitun näköalaansa, mennään jälkimmäiseen, josta näkee myös Central Parkin. Me valitsimme kuitenkin perinteisemmän eli ESB:n. Näköala on toki pääasia vierailulla, mutta samalla saa hämmästellä upeaa Art Deco -tyylistä rakennusta ja katsella vaikuttavaa näyttelyä rakentamisesta ja rakennuksen historiasta. Vuonna 1931, rakennuksen ollessa valmis, presidentti Hoover sytytti Empire State Buildingin valot. Nykyään rakennuksen yläosaa voidaan valaista teemojen mukaisesti eri värein.
Historian saatossa rakennus on toiminut (rappu)juoksukilpailujen näyttämönä ja todistanut myös montaa itsemurhaa, ihastuttanut miljoonia kävijöitä sekä paljon muuta.




Sää ja vuorokaudenaika on hyvä ottaa huomioon, kun päättää vierailuajankohdan. Meille ei osunut parasta mahdollista, kohtuullinen kuitenkin. Melko pilvistä oli, mutta ei sentään täysin sumuista. 










Kameran kanssa kikkailua: valeaurinko :)


Meidän ei tarvinnut jonotella, koska tammikuu, mutta sesonkina on hyvä miettiä, kauanko hermo pitää jonossa vai valitseeko ajankohdaksi esim. aamun, jolloin ruuhkaa on ainakin vähemmän. Vielä yksi pointti. Jonotus ei tarkoita vain yhtä jonotusta lippuluukulle. Se tarkoittaa, että pahimmillaan jonotat lippuluukun lisäksi turvatarkastukseen, hisseille (mennen tullen), parhaille kuvauspaikoille, matkamuistomyymälän kassalla jne... Varaa siis hyvin aikaa!

Epäselvä kuva, koska tässä aulassa ei saanutkaan kuvata... Mutta täällä sitä sitten mm. jonotetaan, kun on ruuhka-aika.
Rahalla pääsee ohittelemaan, mutta en tiedä, kuinka paljon. Kannattaa kuitenkin tsekata Express pass, jos on valmis maksamaan. Nettilipun hankkimalla säästyy joka tapauksessa lippujonolta.
Paikallinen taksikuski muuten sanoi, että kevättä ja kesääkin pahempi ruuhka, joka paikkaan, on joulunaika.

Nää kiittää :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...