keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Mallorca marraskuussa -se kannatti!

Kun Sollerissa katselin antiikkijunan menoa, tuli mieleeni, että me ollaan matkailijoina kuin vähän viritetty juna mallia lättähattu! Edetään kyllä, mutta pysähdellä pitää. Luksusta ei kaivata ja pieni rosoisuus kiinnittää huomion ja särö kiinnostaa täydellisyyttä enemmän. Eteenpäin mennään tasaisen varmasti.


Silti automatkoilla tulee välillä olo, että kuski sais hillitä menohalujaan ja Cocco tosiaan virittäytyy välimerelliseen ajotyyliin jossain lentokentän exitin tietämissä. Että sillä tavalla on autommekin aina vähän viritetty. Ja taas tossa vilahti ohi jotain kivaa, jota en ehtinyt nähdä. Eikö tähän voi nyt pysähtyä, että saisin kuvan?




Se kannatti, Mallorca marraskuussa! Mutta toisinkin olisi voinut käydä, jos sadesää olisi tullut muuttamaan suunnitelmia. Me olimme perillä neljä kokonaista päivää. Kolmena päivänä paistoi (18-22 ˚C), yhtenä pilvettömältä, ja yhtenä oli pilvistä ja ajoittain sateista (16˚). Kertaakaan ei kastuttu. Auto meillä oli ekasta täydestä päivästä lentokentälle paluuseen asti.

La Seu, Palman mahtava katedraali




Kilometrejä tuli reilut 600. Enemmältä se tuntui, koska a) nähtiin niin paljon ja b) vuoristossa eteneminen on hitaampaa. Joka tapauksessa tämän kokemuksen perusteella voimme lämpimästi suositella auton vuokraamista Mallorcalla! Jos city-sukkulointi hirvittää, jätä Palmaan menemättä ja nauti pikkuteistä!



Tässä meidän versiossa oli kätevää, että hotelli oli hieman ytimen ulkopuolella ja helposti saavutettavissa autolla monesta suunnasta. Varsinaisia lomakyliä tai vain turisteille rakennettuja alueita välttäisin. Niissä ei ole tähän aikaan vuodesta mitään! Parkkiasiaa kannattaa hetki miettiä. Hotelleilla on jonkin verran parkkeja, joista suurin osa tuntui olevan maksullisia. Hintoja oli ainakin välillä 13-20€/vrk. Mitä lähempänä Palmaa olet, sitä hankalampaa voi olla löytää kadunvarsilta paikkoja! Me olimme Can Pastillan alueella, jossa oli hiljaista myös, mutta sentään jotain elämää ja palveluita saatavilla. Autolle löytyi parkki kadulta helposti.

Meillä oli tällä kertaa ihan hyväntasoinen hotelli. Jäin miettimään kannattiko se?! Emme käyttäneet mitään muita hotellin palveluita, kuin aamupalaa. Sinänsä aamiais-buffa oli kyllä meille tosi toimiva ja vähän sellaista ekstraa. Mutta hotellissa olisi ollut ulko- ja sisäuima-allas, kuntosali, baari sekä ravintola. Vähän suunnittelimme ja yritimme, mutta ei ne vaan olleet prioriteeteissä niin korkealla, että olisimme mitään niistä lopulta käyttäneet! Toisaalta, ja tämä on kyllä tärkeä pointti, jos ulkona olisi ollut +12 ja sadetta vaakaan, olisimme varmasti kiittäneet kivaa hotellia palveluineen! Eli minä kyllä suosittelen sen miettimistä, noin ylipäänsä off-season -reissuilla, että mitä sitten, jos sää ei suosi.

Me pakattiin mukaan vähän kuin suomen kesään. Kerrospukeutuminen toimi hyvin. Lyhyttä hihaa, varjossa istuessa villatakkia ja auringon laskettua takki. Yhdet shortsit riittää, mutta uikkareita ei kannata jättää kotiin! Kaulahuivi oli illalla hyvä lisä ja sateenvarjoa kannoin repussa pääosin turhaa. Sandaaleilla menin parina iltanakin ja sit oli lenkkarit. Hotellihuoneessa nukuimme parvekkeen ovi raollaan, koska huone tuntui illalla lämpimältä, mutta ilmastointia tuntui turhalta käyttää. 

Kohteita kiertäessä on hyvä muistaa, että nähtävyyksien aukioloajat ovat pääosin lyhyemmät sesongin ulkopuolella. Samoin joku nurkka saattaa hyvin olla remontissa, koska milloinkas muuten paikkoja kohentaa, kuin talvikaudella.

Nälkäkiukkuisen ja muiden ruokariippuvaisten kannattaa pakata vähän evästä, jos syrjemmässä ajelee. Myslipatukka voi pelastaa paljon, kun avoimet syömäpaikat ovat vähissä ja loput viettävät siestaa. Cocolla nälkä käy kaasujalkaan, mulla kielenkantoihin... Siis evästä ja vettä!
Niin ja se auto, se pitää myös tankata ajoissa, koska ne bensikset viettää myös talvea monin paikoin.

Syrjäseutulisä on myös pätkivä netti. Sinänsä saari on mukavasti kompakti, ettei siellä kauas pääse eksymään, mutta perus turistikartta on ihan jees lisä autossa.

Jos oltais oltu pidemmällä lomalla tai autoa ei olisi ollut, olis suunnitelmissa ollut mm: 
- Pyöräilyä Palman edustalla (merenrantaa ja tasaista pyöräreittiä kilometri tolkulla) 
- Kävelyä tyhjillä rannoilla ja eri kaupunkien toreilla 
- Pulahdus mereen ja altaaseenkin, saunaa ja kauneushoitoja 
- Lisää kulttuuria; konserttia, näyttelyitä, museoita 
- Iltoja lämpölampun alla Palman kujilla 
- Kauneimman keramiikan metsästystä 
- Patikointia hyvien eväiden kanssa kukkuloilla
                   



Saas nähdä palataanko ja ruksataan jotain toteutetuksi seuraavalla kerralla :) Näitä kaikkia suosittelen kyllä muillekin!

Koska minä näpyttelen näitä juttuja, vaikkakin Cocco hyväksyy ne, pyysin häneltä vielä virallista lomalausuntoa:) 
- Miellyttävä sää lomailuun, parempi kuin Suomen kesä usein. 
- Mukava saari autoiluun, varsinkin Abarthilla. 
- Parasta oli Abarth! 
- Hotellissa nautin näköalasta parvekkeelta. 
- Mieleen jäi hyvä ruoka, upeat maisemat ja kauniit kylät, sekä hieno Palman kaupunki. 
- Lomakylien autius yllätti. 
- Abarth... Ikävä sitä.

Adios ja kiitos, seuraavaan kertaan! 

2 kommenttia:

  1. Teidän täytyy ehdottomasti palata ja toivottavasti olen silloin maisemissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon jäi vielä nähtävää ja olis kiva palata!!

      Poista

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...