tiistai 24. heinäkuuta 2018

Tänään parvekkeella paras

Kun sitä haluaisi aina jaksaa ja olla aktiivinen. Tarttua tekemiseen ja innostua menoista. Vaan ei, nyt väsyttää, ihan ilman lupaa. Kesällä on kummallinen vaikutus. Koska se on auttamatta liian lyhyt, se laittaa säntäilemään ja suorittamaan. On kiva osallistua kesärientoihin, tavata ihmisiä, reissata ja mökkeillä. Tässä vaiheessa kesää vaan tuntuu, että pitää pysähtyä. On sysättävä sykkeet alas, tasoitettava hengitys. Työt, lyhyet vapaat ja unet, pakkaaminen, purkaminen, ympäriämpäri ajaminen -kaikki, se kivakin, vaatii pattereita. 

Kerrankin on lämmintä, parveke-elämään sopivaa. Ei tänne porota nyt aurinkokaan. Lasit auki ja taivas kertoo vaihtelevasta säästä. Mielen mukainen musiikki säestää. Ei luukuteta nyt, annetaan saundien maalailla maisemaa taustalla. Käsivarren mitan päässä ropisee hetken sade. Kun aurinko pilkahtaa, pääsee Alma ulos. Uimaankin mennään. Vaikka yöllä.


Parvekegrilliin jotain safkaa. Ei jakseta suunnitella tai kikkailla. Syödään, kun kurnii, ei kellon kanssa. Parvekepäikkärit ruoan päälle, jos siltä tuntuu. Tiskit odottavat huomiseen. Ei me keittiössä aikaa vietetä. 

Silmät kääntyvät kirjaan. Netti viihdyttää. Puhe alkaa väsyneesti, eivätkä lauseet edes aina pääty. Asiat ovat pieniä ja pinnallisia. Ei ole tarvetta muuttaa maailmaa, parantaa parisuhdetta eikä pohtia tulevia. Annetaan vain olla. Ajatuksia pulpahtaa ja suu sanoo niitä huomaamatta ääneen. Vastauksia tipahtelee tai sitten ei. Rinnakkain on hyvä, ei sen kummempaa.



Parvekukka tiputaa kuihtuneitaan. Kukat ovat tärkeitä kesävieraita ja niiden hoito mieluisaa kesätyötä. Ympärivuotiset ovat parvekkeella ottaneet kasvuspurtin, lehdet kiiltävät kiitokseksi valosta. Leikkaan ja nypin sieltä täältä ja kastelen janoiset.


Kun kuusi kerrosta alempana pihalla haukkuu koira, kertoo Alma kuka täällä asuu ja heiluttaa näkymättömissä olevalle lajitoverille häntäänsä. Suupieltä vetää hymyyn. Elukat on mahtavia, ne viihdyttää. 
Lokkeja taivaalla, pikkulintujakin piipahtaa kaiteella. Ja kun Nightwish illalla lopettaa Mukkulassa, saattelee ilotulitus mahtavan naakkaparven kohti Ankkuria!

Sen tiedän, että väsymykselle ei ole hyvää, oikeaa ajankohtaa. Mutta kuunnella sitä pitää ja antaa tilaa. Välilä on hyvä ihan vain nojailla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...