tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kuningatar kylpee


Kuningatar Alman puunauspäivä on harvoin, on työläs, ei ole kuningattaren mieleen... Toisaalta, eikö se kuulu asiaan, että kuninkaalinen kylpypäivä hermostuttaa myös palvelusväkeä?
Aika kivasti siitä kuitenkin nykyään selvitään, koska kamarineito on ollut palveluksessa kuningattaren ensikylvystä asti ja tuntee tämän tavat. Ja kyllä kylpyseremonioissa sentään on vähän sellaista yhdessä tekemisen ja laatuajan tuntua :D


Sen verran toimiin on valmistauduttava, että aikataulutus tulee suunnitella tarkkaan ja sen pitää istua kuningattaren rutiineihin. Alman pitää ensin syödä ja ulkoilla, koska kostealla turkilla ei ole ulos lähtemistä. Kuninkaallinen flunssa voisi olla vielä paljon miesflunssaa vakavampi. 

Lisäksi valmistelut on tehtävä mahdollisimman salaa... Jos käry käy, saa Almaa etsiä sänkyjen alta piilosta. Palveluskunta on hyvä ja ryömii hakemaan, jos on mokannut näyttämällä harjan tai kynsisakset! Juu ja tiedetään; epäonnistunutta kasvatusta kaikki tyynni. Mutta kuninkaallisestakin kasvatuksesta huolimatta linnoissa on aina elänyt muutama kurittomampi prinsessa :)


Ensimmäinen vaihe on Almasta siedettävin, ehkä jopa aika ok. Se menee kylpyyn suosikkinsa, kamaripalvelija Cocon kanssa. Cocco on innokas kylpijä ja hyvä selän pesijä ja häneen Alma luottaa. Suihkuttaessa kastuu joka paikka, kun samalla pitää vahtia, ettei Alma pakene paikalta. Siinäkin mielessä kylpy on simppelimpää.



Kuivaus-vaihe on yhtä räpistelyä. Mieluiten Alma kuivailisi itse itsensä säntäämällä matolta toiselle ja kieriskelemällä sekä piehtaroimalla kuivaisi turkkinsa täyteen takkuun. Kuningatar on tietysti valinnut suosikkinsa tarkkaan: vaalea karvalankamatto sekä itämainen matto toimivat parhaiten. Väkisin suoritetaan siis kuivausta kylppärissä parin pyyhkeen verran. Sen jälkeen Alma spurttaa ympäri linnaansa. Tämän vaiheen nimi on "märkähepuli":)

Viimeinen vaihe on työläin. Kamarineito esittää innokasta, että se tarttuisi sekä Coccoon, joka auttaa koska on pakko, että Almaan, joka vikuroi. Ei tehoa kumpaankaan.
Alma nostetaan pöydän päälle, suihkitaan hoitoainetta turkkiin ja aloitetaan harjaus ja föönaus. Fööni pelottaa Almaa edelleen jonkin verran (ilmeinen virhe kasvatuksessa...) ja se pullikoi taitavasti. Onneksi Cocco on sen luottohenkilö ja homma hoituu jotenkin. Höyry nousee ja kaikilla on kuuma. 

Kuvassa kaikki näyttää hyvin helpolta...


Lopuksi parturoidaan kevyesti silmät esille ja leikataan kynnet. Jälkimmäinen homma on paha! Mustista kynsistä verisuonten näkeminen edes taskulampulla on haastavaa ja kamarineidon arkuus leikkureiden kanssa ei ainakaan helpota asiaa.  
Kun homma on hoidettu, ollaan tyytyväisiä, ja mietitään, voisiko valtakunnassa joitakin hommia vain yksinkertaisesti ulkoistaa :D

4 kommenttia:

  1. Meneekö Cocon pesu samalla. Ykä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cocco saa tuplakylvyn... Ensin hän saa hienohiekkaisen ihokuorinnan ja toisella kierroksella huuhtelun😂

      Poista
    2. Hyvää palvelusväkeä on vaikea löytää.Hovissani on tällä hetkellä ruokkija-leikittäjä, hampaidenpesijä-kynsienleikkaaja ja kaksi kokopäiväistä päiväkerhon työntekijää. Ihan minimillä siis on tultava toimeen. T. Serkun mäykky

      Poista
  2. Siis leikittäjä on myös lenkittäjä.

    VastaaPoista

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...