tiistai 5. kesäkuuta 2018

Maisemareittiä Sestri Levantesta Portofinoon

 Autoilussa parasta on maisemien katselu, tycker jag! Olen onnekas, kun Cocco pitää ajamisesta, koska muuten jäisi paljon näkemättä. Ajanhan mä itsekin, mutta sillä tavalla olen rento-Regina ratissa, että jos oikealla on kaunis vanha rakennus, unohtuvat silmäni siihen ja ratti alkaa hivuttaa samaan suuntaan... Ei hyvä. Toisaalta kunnon italialaisessa liikenneserenadissa pidättelen hengitystä ja suljen silmäni, eikä sekään oikein toimi.

Tämän reissun maisemat olivat todella kauniita, mutta yhtä jäi uupumaan. Toscanan postikorttimaisemia katsellaan kuvista edelleen; sinne asti ei nyt ehditty. Reissun helmiä olivat vuoristomaisemmat, metsäiset maisemat sekä upeat rantareitit, jotka kulkivat pääosin korkeilla vuorten rinteillä.






Mikäli ajelet Liguriassa, voin lämpimästi suositella koukkaamista pois autostradalta viimeistään Sestri Levantessa. Tätä pientä rantakaupunkia suositteli meille Airbnb isäntäparimme, kun pohdimme, missä kohtaa rannikkoa pysähtyisimme uimaan paluumatkallamme Genovan kautta Bergamoon.

Sestri Levante ei ole siinä määrin ulkomaalaisten turistien kansoittama kuin sen molemmin puolin sijaitsevat Portofino ja Cinque Terre. Ei se kuitenkaan piilossa ole pysynyt, mutta myös italialaiset itse lomailevat siellä paljon ja hotelleja on runsaasti tarjolla. Jonkin aikaa kaupungissa on asunut myös H.C. Andersen, jonka mukaan on nimetty vuosittainen festivaali joka toukokuussa.
Sestri Levante






Pikkukaupungin rantaviivaa jakaa niemeke, jonka molemmin puolin on uimaranta. Se uimapaikka, jota meille suositeltiin, on Bay of Silence. Uimakeli ei suosinut, mutta paikka löytyi ja tunnelma tuli todettua! Kun katsoin jälkikäteen ottamiani kuvia totesin, etten saanut oikein fiilistä kuvaan. Se pitää käydä kokemassa. Mutta kyseessä on yleinen uimaranta, jonka erikoisuus on se, että rakennukset reunustavat rantaa tiiviisti, kiinni hiekassa, you see...
Sestri Levanten "tavallinen ranta"



Baia dl Silenzio, Sestri Levante

Silence Bay, Baia del Silenzio, Sesti Levante

En ole suuri italialaisen arkitehtuurin tuntija, mutta toinen Sestri Levantesta mieleen jäänyt asia olivat rakennusten ”huijausmaalaukset”! Tai siis miten tän ajattelisi... Onhan nuo koristemaalauksia tietenkin, mutta itseäni jotenkin ensin hämmensivät. Vai mitä ajattelette, kun ikkunanpuitteet, jopa parvekkeet, koristeet ja kruusaukset ovatkin vain maalattuja?
Oikein hyvää kuvaa ei matkaan tullut, mutta tästä vähän näkyy maalauksia ikkunoiden ympärillä.
Täältä kun jatkoimme rannikkoa kohti Genovaa, emme palanneet autostradalle, vaan jatkoimme näköalareittiä lähellä merta. Jos muuten oikein haluaisi hifistellä, tämä reitti olisi paras ajaa toiseen suuntaan eli Genovasta etelään. Tämä siksi, että saat ajella meren puoleista kaistaa ja ihailla maisemia vielä paremmin! On muuten harmillista, ettei täällä ole juuri lainkaan levikkeitä, missä pysähtyä kuvaamaan tai vain ihailemaan maisemia. Suurinosa siis taltioituu vain verkkokalvolle tai auton ikkunasta. Ja kuskin on kyllä keskityttävä ajamiseen... Onneksi liikennettä oli paikoin niin vähän, että edes välillä saatoimme edetä pätkän mateluvauhti ja Coccokin ehti katsella, kuinka lähellä oli jyrkkä pudotus mereen ;D

Sestri Levanten jälkeen tulevat seuraavat hurmaavat paikkakunnat, kuten Chiavari, Rapallo ja Santa Margherita Ligure. Kaikki saavat osakseen ihailumme ja yhteisen superlatiivisateen, mutta aikataulumme ei anna periksi jäädä tekemään tarkempaa tuttavuutta. 

Lounastauolle poiketaan ehkä vielä kapeammaksi muuttunutta tietä kauniiseen Portofinoon. Tänne en tulisi varsinaisesti olemaan, mutta lounastapaaminen on ehdottomasti vaivan väärti! Portofino on fiinimpi kaikelta tarjonnaltaan ja niinpä myös kalliimpi. Tämä on se paikka, jossa (mun) maailman ahtaimman parkkitalon hinta oli 5,50€/t! Mutta huvilat rinteillä ja rustiikit, värikkäät talot rannan ympärillä käyvät elokuvamaailmasta minulle ja täällä on helppo saattaa mielikuvituksensa lentoon. Sanonkin Cocolle, että vähintään pitäisi törmätä naapurien kuninkaalisiin :) Hirveästi kiinnostaisi tietää, kenen on huvijahti, joka tänään kelluu sataman edustalla?
Portofino





















2 kommenttia:

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...