sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Yksi äkkilähtö kahdelle, kiitos!

Mulla on loma ja kuten aina on myös kutkutus, että maisemaa sopis vaihtaa, edes vähän, edes osaksi aikaa, jotain edes! En nyt lähde pohtimaan, kuinka terve piirre tällainen levottomuus on, mutta on asialle toinenkin selitys. Cocco pääsee lomalle ainoastaan poistuessaan kaupungista / maasta. Ehkä kaupungin vaihtokin vähän auttaa, mutta maan vaihto on todettu olevan varmin tapa molempien relata.

Usein on niin, kuten nytkin, että vaihtoehtoja lähtöpäivälle ei juuri ollut. Viikonloppuna oli menoja, joten viikon reissulle ainoa lähtöpäivä oli maanantai 5.11. Sepä se, jo päivämäärän lukkoonlyöminen kaventaa vaihtoehtoja kummasti! Alunperin matka ei ollut suunnitteilla, joten nyt piti katsoa viime hetken lähtöjä.

Edellisestä valmismatkastani on kymmenisen vuotta, mutta nyt päätin katsastaa myös pakettimatkat. Äkkilähtöjen seuraamiseen jää koukkuun; se on meikäläisen pörssikurssi;)
Mutta täytyy kyllä sanoa, että ainakaan juuri nyt äkkilähtötarjonta ei ihan kamalasti sykähdyttänyt. Toki omatoimimatkailun lisääntyminen on varmasti paljon muuttanut matkatoimistojen toimintatapoja ja tarjontaa, mikä näkyy myös äkkilähtötarjonnassa.

Tällaisia löytyi (hinnat kahdelta yhteensä):

Tjäreborg

Kap Verde 820€ (sis. aamupalan)
Playa del Ingles 800€

Tjäreborgin sivut ovat selkeät ja äkkilähtöjä on helppo seurata 


TUI

Malta 4pv 682€ 
- ei aterioita, lento vaihdolla 
Gran Canaria (Tampereelta) 860€

- Tuin sivuilla on itselleni jotain epäselvää. Teen haun ko. päivälle sekä äkkilähdöistä että tavanomaisesta matkahausta ja jostain syystä saan eri hakutuloksen. Lisäksi muutamaan kertaan valitessani jonkun matkan, sitä ei enää ollutkaan tarjolla tai hinta oli muuttunut. 
Hyvää Tuin sivuilla on se, että hakuun voi valita myös alle viikon reissun. 


Aurinkomatkat

Dubai 790€ (sis. aamupalan) 

Olipa Aurinkomatkojen vaihtoehdot vähissä! 
Sivut ovat selkeät ja toimivat 
Hintojen esittely selkeää ja hintaerittelyssä ilmoitetaan selkeästi paljonko äkkilähtöalennus on alkuperäiseen verrattuna 


Matkavekka

Dubai 1638€
Gran Canaria 1486€
Costa del Sol 998€ (3yötä...)
Teneriffa 1116€

Matkavekalla oli nyt paljon tarjontaa, mutta korkeimmat hinnat 
Valittavana hakuun 5-21 päivää (kuitenkin äkkilähtöhaussa tuli myös tuo kolmen päivän vaihtoehto?!).


Apollo 
Ko. päivälle ei ole lähtöjä .
Ed. päivänä pääsisi Abu Dhabiin 650€. 


Matkapojat 
Hakuni tyssää siihen, ettei pelkällä päivämäärällä pääse hakua tekemään. Äkkinäisiin liikkeisiin tämä sivusto ei sovi:) Ensin pitää siis valita kategoria, esim. risteily, kaupunkiloma tai kylpyläloma 
Kokeilen kylpylälomaa kuitenkin, mutta kun olen valinnut sitä sun tätä (laivaa, hotellia, palveluja) ja luulen olevani lopussa, tulee ilmoitus, että joku valinnoistasi ei ole enää saatavilla. Riittää mulle: en jaksa kikkailla. 


Ikaalisten matkatoimisto 
Ko. päivänä ei lähtöä löydy, mutta keskiviikosta pääsisi neljän päivän reissulle Saarenmaalle n. 400€ tai Haapsaluun 500€. Ensimmäinen yö tosin kuluu joko Tallinnassa tai laivalla. Matkan tekoon tuntuu kuluvan turhan paljon aikaa. 
Ikaalisten sivut ovat selkeät ja toimivat. Ymmärrän helposti mitä pitää valita ja mitkä ovat vaihtoehdot. Mutta peruuttaminen laittaa homman hiukan takkuamaan. 

Viimeiseksi katsastin vielä Holiday Club Saimaan hintoja. Ihan hirveästi kylpyläloma ei nyt innosta, mutta ko. paikka on niin uusi ja näyttää kivalta, että otin sen vaihtoehdoksi. 

Kolmen yön hinta oli 414€, kunnes ymmärsin, ettei sillä hinnalla toki kylpylässä kylpemään pääse. Lisäsin pakettiin kylpylän käytön ja saunamaaliman ja lopullinen hinta kahdelta oli 516€ (sis.aamupalan). 


Vielä tarjolla olleista lennoista samalle päivälle (5 päiväksi, 2hlöä): 
Praha 230€ 
Riika 276€ 
Teneriffa 414€ 
Berliini 180€ 


Mietin tässä, että paljastanko, mikä oli lopputulos eli mihin päädyttiin, mutta jääköön se vielä kertomatta :) Sen kuitenkin sanon, ettei se ollut näistä vaihtoehdoista mikään!

Yhteenvetona totean, että jos yhtään intoilisin kullan ja krumeluurin suuntaan, olisin ehdottanut Cocolle Dubaita. Perussiisti hotelli oli hyvällä paikalla, lämpöä tarjolla ja suorat Finnairin lennot plussana. 

Matkavekan nyt tarjoamilla hinnoilla en lähtisi oli sitten äkkilähtö tai ei. 

Viime vuonna olimme juuri tähän aikaan tosi kivalla viikonloppureissulla Tallinnassa, mutta jotenkin Haapsalu ja Saarenmaa marraskuussa ei nyt tuntunut parhaalta vaihtoehdolta.
Suomi hävisi kisan oikeastaan jo ennen kuin se oli alkanutkaan :D Eikä se ole oikeastaan Suomen vika. Se on mun vika ja kyllä Coccokin kannatti maasta poistumista. Silti mietin, että kyllä tulee hintaa erit. perheelliselle, jos kolmekin päivää haluaisi lomailla vaikka ko. kylpylässä (joka kyllä taitaa olla kalliimmasta päästä). 

Meidän kohteen ratkaisi oikeastaan se, että Cocco ei kokenut voivansa olla poissa koko viikkoa. Lisäksi halusin pitää budjtin kuosissa. Niinpä lopputulos oli jälleen lentojen loputon selailu ja sen miettiminen, että mitä haluttais nähdä ja tehdä. Ja siitä saatte lukea sitten seuraavaksi, piakkoin!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista vertailua! Auttaa muita etsijöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä mielenkiintoista😊 Ja lisäks aikaavievää..., heh.

      Poista

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...