keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Kamalan ihanaa kevättä!


Kylläpä on kirkasta, kevätaurinko se sieltä kurkistaa. Muista ihailla, sitä kun on odotettu noin puoli vuotta, joka vuosi. Muista ihailla lintujakin ja päivittää Facebookiin.  Mäkin yritän. Aallonmurtajalle on ilmestynyt taas satoja ihania lokkeja. Että ne komeasti kuorossa laulaa! Niiden kuuluu pläjäyttää heti jos lähestyt niitä tai iskevät kiinni sun eväisiin. Se on luonnon laki! Ja luonto on tärkeä suomalaisille. En ole saanut hyviä kuvia lokeista, mutta annan Alman kaveerata niiden kans. Niillä on sellainen kiva hippa-leikki.
Kurakuningatar <3

Nauti kevätsiivouksesta. Sehän on antoisaa, kun näkee työnsä jäljen! Ja nyt sen todella näkee. Voit pyyhkiä pölyjä ja sit pyyhkiä huomenna taas. Seuraavaksi tulee siitepöly, että ei vielä sitä ikkunoiden pesua. 
Blogeissa on silmiä hiveleviä kuvia kevätkodeista, joissa vaaleat tekstiilit on kaivettu esiin ja taimet on kasvussa. Niillä ei ehkä ole koiraa. 
Koira se on kevätsiivoojan ja sisustajan unelma. Hiekan voi kerätä talteen ja käyttää esim. niiden taimiruukkujen pohjalle salaojitukseen! Ja tyynynpäällisiin suosittelen ajatonta sekä alati tyylikästä ruskeaa ja teräksen harmaata. Tai siis hiekan harmaata! Vai onks sellaista väriä kuin kura? 

Kevät on niin parasta, sitä ihan herää henkiin, on kuin varsa kevätlatumella ja kukan nuppu, joka kohta aukeaa! Peilin edessä vaan vähän säpsähtää, niin on valkoinen pärstä, ihan kuin Lumikilla, jos punaisia värivirheitä ei lasketa, eikä joenuomia, joita Lumikilla ei ollut. Että sellainen nuppu. Seuraavaks D-vitamiini tarttuu ihanasti ja jättää jälkeensä vappunenän, punaisen.
Tukka ei talven jäljiltä kiillä ihan eebenpuun mustana. Ei pipon alle kannattanut niin panostaa. Kyllä haalistuneet raidat ja ylikasvanu malli on jotenkin suomalaisempaa. Mutta kevät on eri asia: kaikki joukolla kampaajalle, kevät on tullut ja on aika uudistaa hiusmallia! 

Onneks peilikuvaa voi vähän raikastaa kevyen keväisellä päivämeikillä. Vinkkejä on naistenlehdet täynnä. Kannattaa uusia kaikki meikkipaletin sävyt kauden uutuuksiin. Sitä ennen tulee kuoria ja laittaa seerumia. Hyvällä omalla tunnolla voit satsata itseesi! Ei mee kuin koko palkka. Muuten, jos jemmaat vanhat meikkis, ne voi olla uutuuksia viimeistään viiden vuoden kuluttua. Ja ne uutuudet, ne on tehty just suomalaiselle iholle. En vaan ole oppinut vieläkään käyttämään niitä violettejä ja vihreitä voiteita, joilla sais vuosirenkaat ja vuorotyötahrat silmien alta kuulemma kauniisti kevätpeittoon. Mä kokeilen kuitenkin keväänraikasta meikkiä, piirrän silmätkin aurinkoisiksi. Luulen, että pikkulapset vois tykätä, kun punaposkiset mollamaijat on heistä viehättäviä. Tai voinhan mä käyttää tätä tyyliä vappunaamiaisissa. Jos olis vappunaamiaiset.

Jotenkin toi kevätvalo vääristää. Peilin edessä näyttää, ettei rantakunto kuoriudukaan toppavaatteiden alta. Ihan kuin olis tullu lisää pehmeyttä ihmiseen, vaikka muuta on tarkoittanut. Kummallista, enkä ole ainoa, vaikka lähikaupat kylissä kaatuu ja kuntosali löytyy joka niemestä, notkosta ja saarelmasta. Mäkin oon kulkenut salin ohi monta kertaa viikossa, sanonut Almalle, että tonne vois mennä, mutta Alma on halunnut vain eteen päin. Cocco tykkää kans kovasti salitreenistä, oli kuulemma tosi kivaa, siihen ihan koukuttuu. Mutta just tänä talvena hän ei koukuttunut. 
Rantakunnosta vielä, että vielä ehtii. Osta lehti, tee se heti ja tee niin kuin käsketään!

Mutta jos ei ihan silmiä hivele toi oma kesäkeho, niin kamala kun on kevätluonto nättinä! Sitten ainakin, kun joku tulis ja korjais elämänjäljet pois. Pilkottaaks vihreää jo vai pukkaako tuolta leskenlehteä?! Ei sentään, siellä on ilotulitusraketin värikkäät jämät ja mäkkärihampparin kääreet, sitten pari röökiaskia ja miljoona tumppia, ja Karhu-tölkkejä hukkumassa jäihin. Eiks noita pilkkijöitä kiinnostais ilmainen raha? Keräisivät tölkit jäältä. Tosin miks raha kiinnostais jos ei kiinnosta oma henkikään.
Mutta siis periaatteessa kevätluonto on ihan kamalan ihana!
Kohta jo vihertää!

Pakko on pistää aurinkolasit, niin ottaa silmiin ja samalla saa ne pandan silmät piiloon. Apteekkarit kans tykkää keväästä. Onneks ne voi autaa ihmisiä nyt ihan erityisesti. Niin kuin mua esimerkiksi. Silmät vuotaa, nenä on tukossa ja hengitys ahdasta. Mut just siks on Heinix! Ja pari muutakin apteekkarin apukeinoa. Astmapiipun hintakin oli viiden kympin luokkaa, mut onneks on Kela; seuraavaan saa kulemma paljousalea. Kai Kelakin tykkää keväästä!

Kun lumi sulaa kohisten ja aurinko kutsuu nauttimaan, täyttyy terassit ja puistot. Ihmiset siirtyy ulos nauttimaan ja meistä tulee sosiaalisempia. Kirjastopuistossa viihdytään jo ja vakikävijät on paikkansa löytäneet. Retroa porukkaa; niillä on samat eväät ja saman firman muovipussit vuodesta toiseen. Niin on kiva, kun kaupunki huolehtii asukkaistaan ja puistoalueistaan! 

Vappua odotellessa! Silloin kannatta muistaa, että uusi lumi on vanhan surma. Että ihan on iloksi ja avuksi meille kaikille sellainen raikas räntäsade. Suomalainen ei keväässään pienistä valita. Kätevällä emännällä on villaviltit terassilla ja palju lämpiämässä. Isännällä autonvanteet nuohottuna ja prätkä reilassa. Me muut voidaan olla töissä, juhlan teeman mukaisesti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

5. päivä mökillä, missä tuuli viihtyy, mutta aurinko käy vain kääntymässä

Sää ei suosi. Olkoon se siinä sääraportti lähipäiviltä. On totta, että unelmoin herräämisestä T-paitakeliin ja aurinkovoiteen tarpeeseen. ...